Valfrihet, frihet, behov av magiskt tänkande…

11 oktober, 2010 § Lämna en kommentar

Klicka på bilderna för att göra dem större och lättare läsbara.

Så många tankar och känslor som snurrar runt…

Valfrihet – för vem? Har vi verkligen valfrihet? Kan det bli för många val också? Vilka kan utnyttja denna valfrihet, dvs. har resurser i form av både tid, information och förmåga att sätta sig in? Finns det de som missgynnas i denna ”valfrihets”hysteri? Gynnas ens vi som kanske har mer av de där resurserna? Vad slags samhälle får vi?

Blir verkligen resursanvändningen bättre (inte bara vad gäller de ekonomiska, materiella resurserna, utan också vad gäller de mänskliga)?

Min pojkvän i USA undrar om man verkligen behöver ha ”tjugo alternativ” att välja mellan i affären t.ex. Och det är en djungel där också att välja telefon- och internetbolag t.ex. Och när man försöker ringa dessa så har man fullt sjå att komma fram, om inte den automatiska telefonsvararen helt sonika lägger på och man får börja om från början. Man ska ha rejält med tid för att komma fram. Att sätta sig in alla olika ”planer” kräver sin lilla man.

Som jag tidigare har skrivit så visste han inte var han skulle gå för att få vaccination mot svininfluensan. Vad kräver övergripande samordning för resurser av staten? Hur mycket tjänar man på sönderslagningen? Hur mycket har man förlorat, inte minst i mänskliga resurser i alla omorganisationer? Hur många (mänskliga) resurser kommer man att förlora ytterligare? (empati verkar vara en riskfaktor för utbrändhet!!!)

Men det finns inget ödesbestämt i den politik som förs. Och inte kan vi rösta bort denna regering nästa vecka eller ens veckan därpå. Oppositionen kan dock försöka verka för ett annat Sverige i bland annat riksdagen.

Se Eva-Britt Svensson i ”Privatiseringarna leder till ett brutalt klassamhälle” samt Kildén & Åsman om strejkande i Frankrike.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Valfrihet, frihet, behov av magiskt tänkande…reflektioner och speglingar II....

Meta

%d bloggare gillar detta: