”Sänka ersättningsnivån” ska nu heta ”det ska löna sig att arbeta”, ”privatisering” är ”mångfald”, ”förändring” har blivit ”förbättring” dvs. litet om retorik…

14 mars, 2010 § 1 kommentar

I DD-intervju med ”Michael Moore i DD-intervju: -Våga vara kompromisslös” (se bild ovan, klicka på den så går den att läsa lättare) kan man läsa om Moores hemstad Flint i Michigan där världens största biltillverkare General Motors tillverkade bilar. Trots att GM försökte maximera sin vinst med att outsorca produktion till låglöneländer så har de successivt halkat efter gentemot de japanska biltillverkarna.

Moore undrar varför USA inte längre kan ta upp kampen mot de asiatiska producenterna. Vad har GM och Ford missat? Vad har hänt med USA? Hjälpte inte outsorcing?

Och om bredband i USA skriver Det progressiva USA i ”Kan president Obama ge USA modernt bredband?”:

”Istället för att se bredband som ett sätt för USA att behålla sin ekonomiska position som världens enda supermakt så har regeringen i Washington överlåtit bredbandsplaneringen till privatföretag som vill hålla bandbredden så låg och kostnaderna så höga som de överhuvudtaget kan.

Vilket är orsaken till att jag sitter här i hjärtat av Silicon Valley med en pinsam bandbredd på 1500 Kbps!”

Läs också ”En guide till nya moderaternas utseende” vilket är ett omfattande dokument på 32 sidor.

Jon Weman på Arbetaren skriver om denna:

”Moderater ska inte klä sig inte i kostym när de fotograferas och de ska inte prata om ’privatisering’ utan om ’mångfald’. Det framgår av kommunikationsguide som skickats ut från partikansliet till lokalavdelningarna.

Bilder som används i informationsmaterialet ska innehålla människor, som ’skapar kontakt med mottagaren genom att titta rakt in i kameran med ett uttryck som berör’. Detta är välkänd kommunikationsteori; i instruktionsböcker för reklammakare har det sedan många årtionden tillbaka stått att det om möjligt alltid ska finnas glada och sympatiska människor med på alla bilder. Vidare använder moderaterna svartvita bilder, utom i undantagsfall, eftersom det ’förmedlar allvar’ och ’signalerar trovärdighet och äkthet’.”

Enligt nyspråket i detta dokument säger man inte ’förändra’ utan ’förbättra’

”… det heter inte

’sänka ersättningsnivån’ utan ’det ska löna sig att arbeta’,

istället för ’privatisering’ ska man säga ’mångfald’ och

istället för ’privata företag’ ska det vara ’enskilda företag eller enskilda aktörer’.

Detta framstår inte i dokumentet som några lösa rekommendationer utan bestämda förhållningsorder; en glad respektive en ledsen smiley pryder respektive kolumn i listan./…/
…man ska inte säga ’tillväxt’ utan ’fler människor i arbete’.

’Riktiga jobb’ ska det inte längre heta utan bara ’nya jobb’ och

istället för att människor får ’välja själva’ får de numera ’bestämma själva’.”

Ja, och snart har moderaterna gjort Sverige till ett U-land också!

Och så litet om Lars Vilks och Jihad Jane och funderingar över varför de blev som de blev i ”När verkligheten överträffar dikten”.



§ Ett svar till ”Sänka ersättningsnivån” ska nu heta ”det ska löna sig att arbeta”, ”privatisering” är ”mångfald”, ”förändring” har blivit ”förbättring” dvs. litet om retorik…

  • Wonder Warthog skriver:

    Märkligt nog är skit alltid skit och skokräm alltid skokräm även om man kränger skit som skokräm.

Lämna en kommentar

Vad är detta?

Du läser för närvarande ”Sänka ersättningsnivån” ska nu heta ”det ska löna sig att arbeta”, ”privatisering” är ”mångfald”, ”förändring” har blivit ”förbättring” dvs. litet om retorik…reflektioner och speglingar II....

Meta