Mer om ”valfrihet” och lite om skatter …

13 augusti, 2015 § 2 kommentarer

Nej, ingen har blivit rik på egen hand! Ingen! 

… en del av det underliggande sociala kontraktet är att du tar ett stort stycke av detta och betalar vidare till nästa generation ungar som kommer.”

Ja, detta sociala kontrakt innebär att du betalar tillbaka något av det du fått!

Sambons svärdotter skrev i ”socialt” forum och bad om råd angående daycare/preschool. Hon fick en hel del svar, med skiftande förslag. Hon och sambons son liksom deras lille son är alla helylleamerikaner, födda där och av föräldrar som också är födda där.

Det blir allt mer så i Sverige också?

Man ska välja från vaggan till graven!

Tänk om man gör fel val till förskola, skola, vårdcentral, sjukhus (för att inte tala om ang. pensionen)! Jag kände bara jättestarkt:

”Borde vi inte värna om allt detta tillsammans, så ALLA får bästa vård, skola och omsorg.”

Min reaktion när detta kom så nära:

”Är inte detta absurt?”

Och vilka har resurser att avgöra? Har alla dessa resurser? Och vad innebär detta för de barn som fötts i familjer som saknar de resurserna eller familjer där föräldrarna kanske inte ens bryr sig eller inte kan ”bry sig”? Om vi nu inte bryr sig om dessa barn, så vad kan dessa barn senare ”bidra med” i samhället? Blir de bra och solidariska samhällsmedborgare?

Sambon och jag har nog lite olika politiska åsikter och han sa idag något i stil med tvångsbeskattning av folk. Jag svarade inte, men tänkte:

Med skatter betalas vägar vi alla åker på. Med skatter betalas annat som vi alla brukar…

Stellan Skarsgård har sagt ”Det är häftigt att betala skatt.”  

Annonser

§ 2 svar till Mer om ”valfrihet” och lite om skatter …

 • k skriver:

  ”Benny Andersson, superstjärna och skattebetalare”:

  ”Denna strävan efter att vara en del av ett större sammanhang förklarar kanske varför Benny Andersson tycks mer välvilligt inställd till skattmasen än de flesta andra mångmiljonärer. Han har rikemanshobbies som att föda upp hästar och driva trendiga Hotel Rival, men insisterar på att han inte har någonting emot att betala Sveriges höga skatter.

  – Jag betalar mycket, men det känns bra att ge tillbaka, att bidra. Dessutom blir det mycket över.

  Anderssons sociala engagemang märks även i donationen till Feministiskt initiativ på en miljon kronor i valet till Europaparlamentet i år. Det var när han hörde att FI:s valsedlar försvunnit på flera ställen som han beslutade sig för att stödja en kampanj för att informera folk om hur de kunde rösta på partiet ändå, säger han.

  – Jämställdhet är viktigt och jag tycker Gudrun Schyman är en av de bästa politikerna vi har. Hon hade gjort mycket nytta i Bryssel.

  Att han först insisterat på att vara anonym berodde på att han inte ville överskugga frågan, förklarar han, men när han väl avslöjades hade han inget emot det.

  Frågan om musikens kraft i en social-politisk kontext och möjligheten att sammanfläta den med jämställdhetsfrågan tycks alltmer intressant för Andersson. De starka kvinnorna i »Mamma Mia!« kan anses ha ett feministiskt budskap, och insvept i ABBA:s förföriska musik fick det ett oväntat brett genomslag.

  – Vi kanske skulle fortsätta på det temat till uppföljaren? Hm, jag tror att jag börjar känna mig inspirerad.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: