Ökande klassklyftor som späds på med privata försäkringar, samt mer om den sänkta restaurangmomsen – och om en postservice som verkar hålla på att ramla ihop i USA…

20 januari, 2012 § Lämna en kommentar

Vi är på väg att få ett samhälle med allt större klyftor, där vissa tillåts ta för sig och tar för sig.

Snabbloggning igen [ja, det var det: nu kollade jag över texten och uppdaterade den efter en lång jobbdag]. Vad ska jag sätta för rubrik?

Ja, vad sysslar också (s) med? Och vad har de sysslat med? Kerstin på Motvallsbloggen undrar också.

Är det också segregerad vård vi vill ha?

Återigen apropå det sjukförsäkringssystem de har i USA. Inte minst större arbetsgivare kan hålla sina anställda med sjukförsäkring, dvs. försäkring för sjukvård. Nu håller vi på att få detta med? Se tidigare postning om privat företag i Sverige för personliga assistenter, som har försäkring för sina anställda, så de går före i dem som inte har någon försäkring i vårdkön. Jag gillar det INTE!

I USA så har t.ex. lärare dylik försäkring genom sin arbetsgivare och om nu någon trodde att det bara är svenskar som reagerar över ”orättvisor” som en sådan (med hänvisning till den kungliga svenska avundsjukan), så kan jag tala om att amerikaner också reagerar över vad andra har som de själva inte har.

Jag funderade vidare: kan småföretagare hålla sina anställda med dylik? Innebär detta en konkurrensnackdel för småföretagaren? Hur var det nu med USA som företagarens förlovade land? Och människor ska tvingas bli egna företagare här i Sverige vare sig de är lämpade eller inte. Se ”Den ofrivilligt frivillige företagaren av Christer Johansson.” Är det ”frihet”?

Alliansfritt Sverige skriver att ”Krogmomssänkningen fiasko i Frankrike”.

Ja, de pengarna kunde ha gått till vård, skola och omsorg i företag som är icke vinstdrivna och som ger samma vård, skola och omsorg till alla som använder deras tjänster. Inte sämre skola, vård eller omsorg (eller annan samhällsservice) till dem utan pengar och bättre till dem med pengar – och som kanske också, som grädde på moset, har försäkring.

Försäkringsbrev/avtal har också blivit rejält mycket tjockare, i USA. Min pojkvän visade ett sådant på hans småföretag, tror jag, och konstaterade det. Jo, de (försäkringsbolagen) måste gardera sig i dagens USA!?

Han berättade också om postservicen: nyligen kom post neddimpande i brevlådan vid sju på kvällen. Förmodligen hade den blivit felutdelad och granne kom med den. Och igår fick han en massa post – med de var egentligen adresserade till flera av grannarna runt verkstaden. Håller postväsendet på att ramla ihop där p.g.a. nedskärningar?

”Men tänk om post man inte vill att andra ska få i händerna kommer fel!”

sa jag.

”Ja, just det!”

svarade han.

Ja, man kan ju få post med all slags konfidentiellt innehåll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Ökande klassklyftor som späds på med privata försäkringar, samt mer om den sänkta restaurangmomsen – och om en postservice som verkar hålla på att ramla ihop i USA…reflektioner och speglingar II....

Meta

%d bloggare gillar detta: