Varför både sänka skatterna OCH subventionera vissa typer av privat konsumtion, medan den sociala servicen alltmer tunnas ut? Och vilket slags samhälle får vi på köpet av denna politik

22 maj, 2011 § Lämna en kommentar

Hittar tyvärr inte denna artikel på nätet, så jag kan länka den… Nej, jag gillar verkligen inte det som sker. Gillar INTE det alliansen gör med vårt samhälle.

Och vad slags samhälle får vi på köpet, av denna politik?

Eliten vädrar morgonluft? Precis som Ett hjärta RÖTT skrev om redan i slutet av mars. Och ja, För att slippa säga att man vill skapa ett tjänarsamhälle har alliansen satsat på skattesänkningar…Se också Pierre Gilly i ”Till enfaldens försvar”.

Tillägg 23 maj: 

”Erik Bengtsson om näringspolitik i och som utvecklingsekonomi  – är statlig inblandning rentav en förutsättning för att länder ska kunna ta sig ur fattigdom och nå samma välstånd som Västerlandet?”

Ja, kan det vara så ibland. Statlig inblandning är verkligen inte alltid dålig, utan ibland till och med nödvändig och en förutsättning? Det är inte antingen eller?

Kurt Kvarnström skriver i debattartikeln ”En fortsatt kall sjukförsäkring” som svar på debattartikeln ”Vi förbättrar sjukförsäkringen” skriven av två moderater, som försvarar moderaternas politik:

”För oss socialdemokrater är det självklart att alla som kan ska jobba. Men den som är sjuk och därför inte kan arbeta ska ha tillgång till en försäkring som både ger snabb rehabilitering tillbaka till arbete och ekonomisk trygghet under den tid det tar. Den som är sjuk blir inte friskare vare sig av tidsgränser eller av att bli fattigare.”

Tillägg 24 maj: läs ”ROT och RUT betalar för utlandshus – Rot- och rutavdragen används till svenskars hus utomlands.” Hur många arbetstillfällen skapar detta i Sverige?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Varför både sänka skatterna OCH subventionera vissa typer av privat konsumtion, medan den sociala servicen alltmer tunnas ut? Och vilket slags samhälle får vi på köpet av denna politikreflektioner och speglingar II....

Meta

%d bloggare gillar detta: