Nystart som ser väldigt intressant ut…

26 mars, 2011 § Lämna en kommentar

[Något uppdaterad 27 mars].

En snabbloggning så här på lördag morgon, med texter ur Dalademokraten. Se inslag från SVT när Juholt blev vald till ordförande för (s), samt hur Oskarshamnsborna reagerar.

Klicka på bilderna för att göra dem lättare läsbara.

Se Lena Sandlin i ”Äntligen, äntligen S-kongress”, Paul Krugman skriver småironskt att Elizabeth Warren inte är Jesus i bloggpostningen “Elizabeth Warren is Not Jesus” och detta är tillämpligt på politiker (Warren är tjänsteman och inte politiker?), i min snabba översättning, så läs gärna den engelska texten:

”För min del kan jag säga att medan jag gillar och beundrar Warren så har jag inga illusioner om att allt i världen kommer att bli bra om Warren blir ledare för Consumer Financial Protection Board. /…/ Warren är en bra människa, inte ett helgon; hon försöker arbeta inom de politiska gränser som är möjliga, vilket betyder att mycket av det hon gör inte kommer att motsvara våra förväntningar av vad vi skulle vilja se gjorda.

Men på ett sätt så är poängen [med det som skett och sker kring Warrens utnämning]: om en i grunden sansad, förnuftig och välmenande person med så goda meriter sedan tidigare kan bli demoniserad, finns det inget verkligt hopp för reform.

Men, att försvara Warren är ett gyllene tillfälle att slåss mot anti-reformisterna på relativt gynnsam grund: hon är så uppenbart en icke maktgalen radikal att de förgiftade attackerna gör att högern verkligen ser så förryckt ut som den är.  

Min allmänna syn på politiker och politik är att det inte finns några helgon eller genier; om man sätter för stor tilltro till någon kommer man att bli besviken. Men det finns uslingar och dem behöver man slåss mot.”

Se också artikeln “Elizabeth Warren Rorschach Test” eller ungefär “Personlighetstest på Elizabeth Warren” om republikanernas smutskastning av Elizabeth Warren, en text Krugman refererar till i sin bloggning. Rorschachtest är ett slags personlighetstest.

Tillägg på eftermiddagen: se intervju med Håkan Junholt efter sitt tal i förmiddags. Och läs Thomas Eneroth i ”I Reinfeldts Sverige får du klara dig själv” och Åsa Lindeborg i ”Starke man – Åsa Lindeborg om socialdemokratins val av ledare”. Juholts tal här.

Håkan Juholts linjetal:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Nystart som ser väldigt intressant ut…reflektioner och speglingar II....

Meta

%d bloggare gillar detta: