Gäller den mångomsjungna konkurrensen inte inom media? Och, ja, vadå värna om småföretagarna?

14 november, 2010 § Lämna en kommentar

Göran Greiders ledare om pressen.

[Uppdaterad 16 november] Om det var bättre balans skulle jag kanske orka ta i en (ny)liberal blaska? Jag har slutat att titta på nyheterna i SVT också…

Konkurrens och mångfald, vadå?

Och, ja, vadå värna om småföretagarna? Hur är det med att vara konsekvent? Se journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthéns krönika från 18 oktober i år ”Saknas: mediepolitik i budgetproppen”.

Uppdatering 16 november: och att USA skulle vara entreprenörernas förlovade land verkar inte stämma. Jag har en känsla av att småföretagare har det bättre här i Sverige (trots S långa styre!!!), sett till hur min pojkvän har det där som småföretagare. Jag tror att småföretagare där skulle gynnas av ett allmänt försäkringssystem, ett system som vi har här (fortfarande, men som kan bli bättre även här för småföretagare, men detta monteras raskt ner också här?). I ett system som innefattar även dem och alla andra där.

Bland annat skulle en gemensam finansiering av sjukvårdsförsäkringen där betyda oerhört mycket!? Men de tutas i något annat.

Elin Grelson skriver om sin tillvaro här i Sverige som småföretagare i ”Hellre socialförsäkringar än entreprenörscoachning” och hon sätter fingret på det! Ja, småföretagare skulle gynnas av ett allmänt trygghetssystem/nät, lika för dem som för oss andra! Både i USA som i Sverige.

Läs kommentarerna till Elins blogginlägg!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Gäller den mångomsjungna konkurrensen inte inom media? Och, ja, vadå värna om småföretagarna?reflektioner och speglingar II....

Meta

%d bloggare gillar detta: