Politiseringen av nyhetssidorna i svensk media, mer om jobbskatteavdrag, skillnad på bidrag och bidrag folk och folk…

20 augusti, 2010 § Lämna en kommentar

Ja, vad säger vi om fem eller tio, femton eller tjugo år? Hundra år? Var alla med? Ville våra regerande politiker i början av andra årtusendet att alla skulle vara med?

Ja, vissa skulle ha mer och andra mindre? Vårt politiska och ekonomiska maktstyre skydde inte längre några medel för att påskynda de ekonomiska skillnaderna ytterligare? (Vissa hade ett högre värde än andra? Vissa utnämndes till samhällsbärare, något inte alla ansågs vara).

Något som välvilligt ackompanjerades av en förkrossande stor borgerlig opinionsbildning i medierna. (Johan Ehrenberg har skrivit en så bra ledare i ETC ”Den gode, den onde, den fule – Ehrenberg: DN:s tyckare skulle aldrig skriva ‘jag tycker'”. Som ännu inte finns på nätet).

Nej, ledarskribenterna Henrik Brors, Johan Schück och Nathan Shachar skrev så läsaren skulle tro att det de skrev var vetenskaplig, oantastlig sanning!?

En annan som skrev om politiseringen av nyhetssidorna i DN var en Mats Engström.

Men folket fick ägna sig åt mindfulness, positiv tänkande, bli coachade etc. för att inte börja ifrågasätta eller reagera, till dylika mer eller mindre förödmjukande aktiviteter fanns det pengar, men däremot ansågs pengar inte finnas till den hejdlöst slösaktiga välfärdsstaten.

Ja, det var skillnad på bidrag (försäkring) och bidrag… Ja, ganska rejäla skillnader!!! Tala om skillnad på röststyrka! Och om att överrösta! Gräs-(eller nät)rötterna mot högerns ekokammare. Om gräsrötternas försök att nå ut trots högerns megafoner.

… i den lättsinniga bristen på respekt för dem med mindre makt (förakt för svaghet och arrogans och att sitta på höga hästar).

Där politiker valde att sitta i en regering präglad av bufflighet och hänsynslöshet, bara för maktens skull eller för att man trodde på politiken som påstods bedrivas ”för folks bästa”? Men det var skillnad mellan folk och folk.

Barnen tvingades av konsumtionssamhället in i så tighta kläder att det nästan liknade ännu äldre tiders lindning (scrolla ner en bit i texten till ”lindebarn”)…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: