Ett kollektivt egenintresse som breder ut sig i storstädernas medelklassområden och om att sakna den rätta gnistan samt en hel del om kultur…

11 april, 2010 § Lämna en kommentar

Ulf Lundén skriver i sin recension ”Lundell går på tomgång” över Ulf Lundells senaste bok ”En öppen vinter” om att:

”Alliansen får sig dock en känga eller rättare sagt dess väljare som röstade fram en trojansk häst i riksdagen. Lundell ser hur det kollektiva egenintresset i storstädernas medelklassområden breder ut sig.”

Läs också Kulturhyllan i “Vad vill vi med tillväxt?”:

”I dag motiveras kultursatsningar i regionerna med att det kommer att bidra till en ökad tillväxt.

Man argumenterar för fler kvinnor i bolagsstyrelserna med motivet att tillväxten kommer att öka. Och man säger att klimatfrågan bara kan lösas med mer tillväxt Men vi är många som tvivlar på tillväxten som ledstjärna för vårt samhälle.

Som tror att det leder oss mot en icke hållbar utveckling på alla plan. Efter en viss välfärdsnivå får vi det helt enkelt inte bättre med ökad tillväxt. Kanske till och med sämre.”

Om Kulturnatt Stockholm kan man läsa här.

Läs också Kulturhyllan i ”Hon samlar på mössor”, den notisen var så bra att jag citerar hela:

Anna Hallberg, poet och frilansskribent, samlar på mössor. Det kan vi läsa om i senaste numret av Tidningen Vi.

Hon berättar att hon alltid har en mössa på skallen när hon skall skriva mer avancerade texter.

-Den håller ihop tankarna. När man skriver som mest intensivt kan man tappa kroppsuppfattningen, med en mössa så uppstår ett visst tryck mot skallen, man känner att den sitter där, säger Anna Hallberg.

Vi på hyllan rekommenderar samma huvudbonad åt maktens män.
Hur många är det inte som tappar huvudet fullständigt eller bara pratar i nattmössan när bonusar och börsklipp skall försvaras.

Upplysningsvis kan vi berätta att vi alltid skriver allting barhuvade. Det är för att vi ständigt försöker lyfta oss själva i håret och fortsätta kampen mot ’naturlagarna’ som styr samhället.”

Se debattartikeln ”En förlorare slår tillbaka” av Anna Hallberg (väl värd att läsas):

”I böckernas värld har allt kommit att handla om pengar. Men under all pajkastning om dessa pengar finns djupare värden som handlar om minne, stabilitet, offentlighet och demokrati.

Poeten och kritikern Anna Hallberg skriver en rasande betraktelse över dagens kulturklimat.”

Och se teaterrecensionen ”I väntan på kvinnorna” av Ulf Lundén där det bland mycket annat bra står:

”Vilka typer av pjäser skall spelas på landets teaterscener? Vilka människor skall få sina liv bekräftade? Kan teatern spela upp andra kvinno- och manstyper än vad den patriarkala borgerliga samhällsordningen fött fram? Vem vill på allvar bryta klichéer och schabloner om kön, klass och etnicitet?”

Se också intervjun ”Var är brudarna,Cissi?” .

Och insändaren ”Liv eller död?” skriver en pensionär:

Moderaten Ingemar Ström är en varm anhängare för dödshjälp.

När det gäller hjälp till straffbeskattade pensionärer, utförsäkrade, barn som lever i fattigdom, sjuka och deprimerade människor så tycks Ingemar Ström (m) sakna den rätta gnistan.”

I ledaren ”Riksdagsman bytte parti” påminner Robert Sundberg om att alliansen kom till makten 2006 med oerhört LITEN marginal. Dvs. de hade inget ENORMT stöd.

På tåget igår kväll läste jag ”Kupé” där det bland annat var en flersidesintervju med Jenny Östergren en av programledarna för TV 4:as nyhetsmorgon. Vad trött jag blir på att ideligen få läsa om programledare och mediafolk… Finns det inga andra bra och minst lika intressanta förebilder? Kanske mer intressanta, men som inte finns i rampljuset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Ett kollektivt egenintresse som breder ut sig i storstädernas medelklassområden och om att sakna den rätta gnistan samt en hel del om kultur…reflektioner och speglingar II....

Meta

%d bloggare gillar detta: