Fyra år till med Alliansen, att ta hand om sin egen skit och om att ha världens bästa välfärd…

19 mars, 2010 § 1 kommentar

Apropå det jag skrev igår i ”The Winner Takes It All – the loser standing small”, funderade vidare, se nedan:

”Sanandaji vurmar ju för USA, men om där skulle råda större frihet eller färre förhållningsregler är tveksamt. Gräsrötter och även medelklass (den lägre och den i mitten) jobbar i flera jobb och 12-timmars arbetsdagar (är osäker om de kompenseras sen, med fridagar, fast det låter som om de jobbar häcken av sig där).”

Ytterligare kommentar: Somliga har inte råd med sjukförsäkring. Återigen min pojkväns pappa (i USA) betalade för något år sedan 1 000 dollar PER MÅNAD i sjukförsäkring (han var då ca 85 år). Detta är ca 94 000 84 000 svenska kronor, dvs. MER än den SKATT en person med en inkomst på närmare 300 000 kr betalade innan alliansen kom till makten.

Denna sjukvårdspremie betalar han på sin pension och premien höjs med ålder. Men vissa får avyttra sitt hus för att betala sin sjukvård. Medelålders döttrar ta hand om sina gamla föräldrar och försöka ro sitt eget liv iland. Även fast de tillhör (lägre) medelklass.

Och människor i USA betalar ju skatt OCKSÅ och tydligen ungefär LIKA MYCKET som vi gör tyckte min pojkvän det lät som, när han hörde om mina inkomster och vad jag betalar i skatt.

Så vi har fått rätt mycket för det vi betalat i skatt. Men vi kan ju inte fortsatt få allt detta med alla skattesänkningar vi haft (och kommer att ”få” fortsatt, tackar och tackar!) – som nog bara gynnar dem med allra högst inkomster.

I slutet av intervjun ”Alliansen 1 230 dagar” med författarna till boken ”Bokslut Reinfeldt”, Christer Persson, Stefan Carlén och Daniel Suhonen (som vill krossa myten om att moderaterna går åt vänster) kan man läsa:

”Vad innebär fyra år till med ­alliansen?

Christer: Det är ett riktigt skräckscenario.

Då kommer de att fortsätta sänka skatterna, rusta ner välfärden och försvaga löntagarnas ställning.

Framtida konsekvenser av allians­ens politik, enligt författarna:

Större klyftor i samhället

Utbredd låglönemarknad

Försvagade fackföreningar

En genomprivatiserad och marknadsstyrd offentlig sektor

Låga ersättningsnivåer i socialförsäkringarna, de som har råd tecknar privata försäkringar

En kultur- och bildningssektor mer styrd av kommersiella intressen

Ojämlika möjligheter att utöva demokratiska rättigheter

Minskat valdeltagande och tilltro till politiken.”

Man kan läsa om boken på Ordfronts sida:

”Alliansens politik kom snabbt att rikta in sig på att försvaga den svenska modellens tre hörnpelare: partsrelationerna på arbetsmarknaden, det generella socialförsäkringssystemet och välfärdstjänster som utförs av kommuner och landsting.

Bokslut Reinfeldt skildrar dessa förändringar och hur de i förlängningen leder till ett samhälle med försvagade fackföreningar, låglönejobb, ökade sociala klyftor, sämre jämställdhet, och privatiserade välfärdstjänster.

Ett samhälle som erbjuder gräddfiler för dem som har råd att lösa privata försäkringar. Vill vi verkligen ha ett sådant samhälle? frågar sig författarna.

I ‘Bokslut Reinfeldt’ skildras systematiskt den politik som förts under regeringen Reinfeldts fyra år vid makten. I boken visas steg för steg hur alliansen har varit inriktad på att rasera den svenska välfärdsmodellen.

Här skildras också hur retoriken oftast varit den rakt motsatta till det systemskifte som genomförts.”

Se också ”Rödgrönt – om kvinnan själv får välja” av Ida Gabrielsson:

”Regeringens rekordskattesänkningar har främst gått till män och inkomstskillnaderna mellan könen har ökat med mer än tusen kronor i månaden.

Lagförslaget om rätt till heltid slopades, de nya reglerna i a-kassan gör det svårare att deltidsstämpla och de som utförsäkras från sjukersättningen är främst kvinnor.

I den offentliga sektorn har det skurits ned kraftigt och kvinnors arbeten har därigenom blivit ännu tyngre./…/

Löftet till landets kvinnor ska vara att bygga världens bästa välfärd./…/

Över 50 procent av alla unga LO-kvinnor har en osäker visstidsanställning. Det innebär att det blir svårt att planera sitt vardagsliv, skaffa en bostad eller stå upp mot sexuella trakasserier på jobbet./…/

Den offentliga sektorn måste få växa genom att omfatta flera områden men också genom att fler jobbar där./…/

Det är de unga kvinnorna på barn- och fritidsprogrammet som kommer att ta hand om naturelevens ingenjörsfamiljer när de är i behov av välfärdstjänsterna. Det är kvinnor som jobbar som vårdbiträden, barnskötare och personliga assistenter som bygger landet.”

Robert Sundberg svarar Peter Hultqvist (s) i brev till ledarsidan ”Bildt vill inte svara om Nato”:

”Nu har du fått framföra din åsikt om regeringen och Nato. Hoppas att S är det alliansfria alternativ som du påstår.”

Bra att man vågar vara tuff mot de rödgröna också!

Se också ”SSU registrerar ’Alliansen’”:

”I tisdags skickade Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, in en ansökan till Patent- och Registreringsverket om att skydda varumärket Alliansen.

De borgerliga partierna har aldrig gjort detta. Varumärket var därför under tisdagen fortfarande tillgängligt för den som ville varumärkesskydda det.

– Vårt syfte är att markera mot de borgerliga partierna att de är slarviga. Sköter de Sverige lika illa som de hanterar sin egen administration?

Det säger Mattias Vepsä förbundssekreterare i SSU.”

Om RUT, se ”Varför belönas ekonomisk brottslighet med skattereduktion?”:

”Utifrån min utblickspunkt ser jag att män som jobbar svart också har en anställning eller arbetar i eget företag som hantverkare och utför visst jobb svart på sin fritid medan kvinnor som städar i andras hem inte har någon anställning alls.

Den första frågan är varför denna form av ekonomisk brottslighet ska belönas med skattereduktion.

Hur har alliansen resonerat när de valt att lösa problemet med svartjobb i städbranschen genom skattesubvention?

Man kan, som vanligt, närma sig svaret på den frågan genom att fundera över vilka som tjänar på reformen.

Vilka är det som använder sig av svart städhjälp? Ledtrådar till svar på frågan kan man också få i Veronica Palms insiktsfulla motion om behovet att integrera överklassen i samhället.”

Se vidare ”Ordtrollare”, ”Rut har gjort sitt”, och ”Rut-avdraget går till Stockholmare. De fattiga kommunerna betalar för de rikas städning.”

Natalia Kazimierska skriver visst att:

”… jag är fullt och fast övertygad om att det är moraliskt uppbyggligt att städa upp efter sig själv – kvinna som man. Att vi blir bättre människor av att se vår egen roll i världen och ta reda på skiten vi håller på med.”

Nej, majoriteten kommer ändå aldrig att kunna utnyttja RUT som Andreas Gustavsson skriver i ETC.

Annonser

§ Ett svar till Fyra år till med Alliansen, att ta hand om sin egen skit och om att ha världens bästa välfärd…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Fyra år till med Alliansen, att ta hand om sin egen skit och om att ha världens bästa välfärd…reflektioner och speglingar II....

Meta

%d bloggare gillar detta: